• Home  / 
  • Joustoluotto Heti 2017

Joustoluotto Heti 2017

Joustoluotot vaikuttavat olevan lainoja, joissa kaikki on paremmin. Lainaa jossa on eniten joustavuutta, kukapa ei haluaisi sellaista ottaa?

Totta onkin että monet pitävät joustoluottoja kaikkein parhaimpina lainoina, ja se varmasti selittää myös sitä, miksi niiden suosio Suomessa on noussut niin reilusti parin viimeisen vuoden aikana. Kuitenkin monille nämä luotot ovat vielä epäselvempiä kuin tutummat kulutusluotot ja pikavipit, jonka takia monia varmasti kiinnostaa tietää, mikä tekee joustoluotosta joustoluoton.

Kuitenkin heille, joita kiinnostaa vain tarkistaa joustoluottovertailumme ja parhaat joustoluotot 2017, tässä vertailumme ja listauksemme näistä lainoista.​

Mitä oikein ovat joustoluotot?

Jos termi joustoluotto ei ole vielä täysin selvillä, et ole todellakaan ainoa. Itsekkin luulin vielä pari kuukautta sitten virheelisesti niiden tarkoittavan vain yleisesti lainoja, joissa on eniten joustavuutta. Ja vaikka tuo tavallaan totta onkin, nyt kun olen tarkastellut useampia tälläisiä luottoja viime aikoina, olen havainnut että ainakin yksi merkittävä tekijä on yhdistänyt niitä kaikkia. Se myös parhaiten erottaa ne kulutusluotoista, jotka ovat muuten hyvin samantyylisiä.

Maksutahti on sinun päätettävissäsi​

Suurin selvä ero joustoluotoilla ja muilla lainamuodoilla on se, että joustoluotossa saat valita lähes itse vapaasti, mihin tahtiin sitä lyhennät. Kun haet pikavippiä tai muita luottoa, pyydetään sinua kertomaan jo hakemusta täyttäessä, kuinka nopeasti aiot sen maksaa takaisin. Ja kun tämä on sovittu, yleensä koko lainan summa, korkoineen päivineen sitten jaetaan tällä kuukausimäärällä, ja maksat koko laina-ajan lävitse tätä samaa määrää kerran kuukaudessa.

Moni ensimmäistä kertaa joustoluottoa hakeva voikin ihmetellä, että mihin kohtaan tämä tieto oikein pitäisi laittaa. Sitä ei kuitenkaan kysytä kun haet luottoa, sillä se ei kuulu joustoluottoon.

Sen sijaan firmasta riippuen on joku minimimäärä, jota lainaa pitää lyhentää joka kuukausi. Kuitenkin saat itse valita täysin vapaasti, lyhennätkö lainaa tässä kuussa minimin verran, vaikko enemmän. Ja mikä parasta, tätä määrää saa vapaasti vaihdella kuukausien välein. Et siis sitoudu maksamaan jotakin tiettyä summaa joka kuukausi, vaan voit lyhentää lainaa sen verran kun kuussa on mahdollista, kuitenkin vähintään minimin.

Kuinka suuri tämä minimierä sitten on? No se riippuu keneltä laina on haettu.

Fleksiluotolla on tarkka laskuri, jonka mukaan minimimäärä on laskettu. Se on aluksi suurin, ja pienenee sitä mukaan kun velkamäärä vähenee.​ Komplett Bank taas tarjoaa luottoa jopa niin, että joka kuukausi tarvitsee maksaa vain sen kuukauden aikana syntyneet lainan korot ja kustannukset. Näin ollen mahdollista olisikin olla koskaan maksamatta koko lainaa takaisin, joskin tämä ei ole suositeltavaa.

Sitten on taas paikkoja kuten Lainasto, jonka joustoluotto on paljon enemmän kulutusluoton tapainen kuin nämä edellä mainitut luotot.​

Minimikuukausierä voi siis vaihdella, mutta yleensä nämä ovat todella pieniä summia siihen nähden, mitä ne olisivat muissa lainamuodoissa.​

Joustoluotot ovatkin melkein parhaimmillaan, kun tulosi tai menosi vaihtelevat, jolloin et ole sidottu maksamaan jotakin tiettyä summa takaisin jokaisena kuukautena. Joustoluoton avulla voit lyhentää lainaa nopeammin kun käteen jää enemmän rahaa, ja sitten taas vähemmän jos menoja osuukin samalle kuulle enemmän.

Muuten hyvin perinteisiä luottoja

Muilta osin kuin säädettävän maksutahdin osalta joustoluotot muistuttavat hyvin paljon muitakin luottoja, erityisesti kulutusluottoja. Kun haet joustoluottoa, avataan sinulle luottotili, josta voi tehdä nostoja omaan tahtiin tai jättää ne vaikka kokonaan tekemättä jos niin tuntuu. Kulut ja korot menevät tietenkin vain siltä osalta, jonka olet käyttöösi nostanut. Monissa paikoissa ensimmäinen nosto on ilman kuluja, mutta seuraavista aletaan periä joku nostokulu, joka lasketaan prosentteina nostetusta summasta. Yleensä siis ensimmäinen nosto kannattaa tehdä aika suurena, mutta sen jälkeen ei yleensä ole väliä, missä erissä nostoja tehdään hinnan kannalta.

Jos oletkin joskus kulutusluottoa tai pikaluottoa nostanut ja ottanut, tiedät kyllä muuten miten joustoluotot toimivat.

Summary
Joustoluotto Heti 2017
Article Name
Joustoluotto Heti 2017
Description
Etsitkö joustoluottoa edullisin hinnoin ja haluat sen heti? Lue joustoluottovertailumme, ja löydä paras joustoluotto 2017!
Author
Publisher Name
Pikavippi18v.net